Margrethelund 4, 9330 Dronninglund, Tlf.: 99454801 
 
  Hverdagen i børnehaven
 

Hverdagen i børnehavegrupperne

 
 

Kl. 6.30:

Vuggestuen og børnehaven åbnes af en medarbejder, som tager imord alle børnene. Vi samles i køkkenet/fællesrummet, hvor der er mulighed for at spise morgenmad frem til kl. 7.30. Vi tilbyder havregrød, havregryn og rugfras.  Det er vigtigt for os, at børn og forældre bliver mødt og set, og at alle føler sig trygge ved afleveringen. Vi hjælper barnet med at få sagt farvel/vinke til mor/far.
Den næste medarbejder møder ind kl. 7.00 hvorefter Papegøje- eller Zebrastuen åbnes.

Vuggestuemedarebjderen møder kl. 7.15 og vuggestuebørnene trækker stille og roligt på Pingvinstuen, hvor vi leger og hygger frem til formiddagsmad. Det er også her, vi tager imod de børn, der kommer i løbet af morgenen og formiddagen. 

 

Kl. 7.45 møder den tredje medarbejder ind og Elefantstuen åbnes. 

Der er mulighed for forskellig leg, spil og aktiviteter i små og store grupper i hele huset. Børnene har også mulighed for at lege på kryds og tværs i huset eller på legepladsen. Vi prioriterer flest personaletimer om formiddagen for dér at give de bedste muligheder for pædagogiske aktiviteter/processer og fordybelser med henblik på læring og udvikling for børnene.
 

Kl. ca. 8.45:

Vi tilbyder formiddagsmad. Formiddagsmaden består typisk af knækbrød og grøntsager så som gulerødder, agurk, peberfrugt mm. (Se afsnittet om formiddags-/eftermiddagsmad under "Praktisk info".)

Herefter er der planlagte atkviteter/fri leg/ture m.m. frem til frokost. 

Kl. ca. 11.00:

 

Vi rydder op, vasker hænder og spiser derefter de medbragte madpakker på stuerne. Vi serverer vand til maden. Vi spiser i små grupper, så der er en rolig og hyggelig stemning. Under måltidet har vi også fokus på dialogen. Ved bordet hjælper vi hinanden og holder bordskik.
 

Kl. ca. 12.00: Sovebørnene puttes. Barnet låner en madras af børnehaven. I medbringer selv dyne, pude og lagen og sørger selv for at få betrækket skiftet, når det trænger. Medbring gerne sut eller sovebamse, hvis barnet er vant til det. Resten af børnegruppen leger på legepladsen.
 
Kl. ca. 14.00: Eftermiddagsmad spises som udgangspunkt på stuerne, eller der er cafe på legepladsen, når vejret tillader det. Der tilbydes rugbrød/grovbrød og frugt. 
 
Kl. 16.00:
Den ene ende af huset lukkes ned og alle børnene samles i den anden ende af huset. Vi forventer at børnene ved afhentning får hjælp af jer forældre til at rydde de ting op barnet har leget med samt rydde op i og gøre barnets garderobe klar til næste dag.
 
Kl. 17.00:
Børnehaven lukker og vi forventer, at alle er afhentet kl. 17.00.
 

 
VIGTIGT! Husk at registrere at barnet er kommet/gået på komme-/gåskærmen og at sige goddag og farvel til en voksen på stuen så vi altid ved hvem der er i huset. Det er vigtigt, at barnet altid har skiftetøj, der passer til årstiden. Da huset ikke har tørreskabe, er det vigtigt, at alle børn har to sæt udetøj (regntøj/overtrækstøj, støvler) med, da vi gerne vil have mulighed for eksempelvis at være på tur og lege på legepladsen senere på dagen.


Sidst opdateret 24. oktober 2019