Margrethelund 4, 9330 Dronninglund, Tlf.: 99454801 
 
  Blandet praktisk info
 

Blandet praktisk info

 

Sut og sovebamse m.m.

Vi forventer, at hvert barn har to sutter med navn med i vuggestuen. På stuen er der en kasse med et rum med plads til hvert barns sutter. Hvis barnet har en sovebamse/-ting, så er det vigtigt, at den også er med i vuggestuen og forsynet med navn.

Når et barn har en plads i vuggestuen, er krybber/barnevogne, dyner, puder, sengetøj, segler, hagesmække, bleer og forplejning inkluderet i betalingen for en vuggestueplads. Alt lever op til standarden og er godkendt. 

 

Påklædning
Vi forventer, at jeres barn altid har tøj på, der må leges i og som må blive beskidt. Tøjet skal passe til årstiden/vejret.
Det er vigtigt, at I altid har skiftetøj med, der passer til årstiden.
Vi forventer, at der er navn i barnets tøj. Der er stor mulighed for, at det dukker op igen, hvis det skulle blive væk, og vi har bedre mulighed for at hjælpe.
Snore i barnets tøj skal tages ud, da de kan være årsag til kvælningsulykker. Halstørklæder bruges af samme grund ikke.
For at hjælpe jeres barn til at blive så selvhjulpen som muligt, er det vigtigt, at I lægger tøjet frem i rummet – eksempelvis vanter og hue - så børnene selv kan finde det. På den måde behøver barnet ikke vente på hjælp fra en voksen. Vi hjælper selvfølgelig de børn, der har brug for en hjælpende hånd.


Legetøj
Børnene må gerne medbringe eget legetøj/bamse eller en ”tryg ting”øve i begyndelsen. Vi vurderer altid individuelt i hvor lang tid, barnet har brug for denne ting. Vi øver børnene i selv at passe på det medbragte legetøje og har sammen med jer ansvar for at få det med hjem igen.


Slik
Børnene må ikke medbringe slik m.m. i hverdagen.

Ferier og fridage
Vi forventer, at jeres barn holder mindst 5 ugers ferie om året. Forældrebetalingen er planlagt herefter.
Når dit barn har fri, vil vi gerne vide det. Vi vil også meget gerne vide det, hvis I har planlagt ferie og/eller fridage på forhånd.
For at bruge personaleressourcerne bedst muligt har vi brug for at vide, hvordan jeres børns fremmøde er – specielt i skoleferierne, da vi af erfaring ved, at mange børn holder fri i sådanne perioder. Feriesedler til de forskellige ferier lægges på intra, og vi har brug for, at I besvarer feriesedlerne. Der er en tilmeldingsfrist, som skal overholdes. 


Forældresamtaler
Vi tilbyder og forventer at afholde forældresamtale til hvert barn, når barnet har gået i vuggestuen ca. tre måneder og en ”2,5 årssamtale”.
Hvis der er behov for ekstra samtale, beder vi jer kontakte personalet, som gerne står til rådighed. Hvis vi oplever at have brug for en samtale, så tager vi løbende kontakt til jer.
Den daglige kontakt ser vi som det vigtigste. Forældre og personale udveksler informationer, som har betydning for barnets trivsel og udvikling i hverdagen . Vi ser den daglige kontakt som en måde at etablere et åbent, tillidsfuldt og positivt samarbejde.


Ændringer vedrørende jeres barn
Hvis I får nyt telefonnummer, adresse mm., vil vi gerne, at I giver os besked, da det er vigtigt, at vi kender jeres telefonnummer, hvis vi har behov for at få kontakt til jer. Vi beder jer også om at rette oplysningerne på intra. 

Sygdom
Når et barn er sygt, må det ikke komme i institutionen. Hvis dit barn bliver dårligt i løbet af dagen, kontakter vi jer, så I kan hente barnet.
Medicin gives kun i institutionen, hvis det er nødvendigt og kun med grundig skriftlig instruks fra lægen. Embedslægen og kommunelægen har tidligere givet henstilling til lægehusene om, at behandlingen så vidt muligt planlægges, så der ikke gives medicin i institutionerne.
Børnene modtages igen, når de ikke længere smitter og er klar til at følge en almindelig vuggestuedag. Det betyder, at de kan have udbytte af samværet med de andre børn og voksne.
Med hensyn til smitsomme sygdomme følger vi vejledningen fra Sundhedsstyrelsen.
Kræver jeres barn særlige hensyn, så tal med personalet om det. Og i de situationer hvor man har indgået aftaler om medicingivning i vuggestsuen, er det forældrenes ansvar at udlevere medicinen til personalet, helst i original emballage, og at udløbsdatoer overholdes samt sørge for genopfyldning, så børnehaven ikke løber tør for den pågældende medicin.
Hvis I ønsker at læse Sundhedsstyrelsens retningslinjer, kan I se dem her


Kostpolitik
Vi mener, der skal være forskel på hverdag og fest, så til daglig spiser vi sundt i ”Den grønne Giraf”.
Vi serverer det, børnene skal have at drikke.

Børnehavens kostpolitik kan ses under overskriften "Praktisk info".

Fødselsdage
Vi holder fødselsdag for barnet på dagen eller på den dag, I vælger/ønsker. Dette forgår på barnets stue og kun med de børn, som er i barnets gruppe. Hvis barnet har en bror/søster på en anden stue, så inviteres bror/søster også med, hvis barnet ønsker det.
Barnet hjælper med at hejse flaget på legepladsen. Vi fester, hygger og synger fødselsdagssang for barnet.
Har I lyst til at medbringe noget den dag, barnet holder fødselsdag, er I velkomne til det, men det skal holde sig inden for Den Grønne Girafs kostpolitik. Forslag kan fx. være frugtspyd eller grovboller. Af hensyn til planlægningen af de pædagogiske aktiviteter vil vi gerne, at I aftaler med personalet på stuen, hvilken dag I ønsker at fejre fødselsdag. I er også velkomne til at deltage i fejringen af jeres barn i vuggestuen.
Her er en liste over nogle sunde forslag.


Sidst opdateret 14. august 2019