Margrethelund 4, 9330 Dronninglund, Tlf.: 99454801 
 
  Blandet praktisk info
 
Blandet praktisk info


Påklædning:
Vi forventer at jeres barn altid har tøj på der må leges i og som må blive beskidt. Tøjet skal passe til årstiden/vejret.
Det er vigtigt at I altid har skiftetøj med der passer til årstiden.
Vi forventer at der er navn i barnets tøj. Der er stor mulighed for at det dukker op igen hvis det skulle blive væk og vi har bedre mulighed for at hjælpe.
Snore i barnets tøj skal tages ud da de kan være årsag til kvælningsulykker. Halstørklæder bruges af samme grund ikke.
For at hjælpe jeres barn til at blive så selvhjulpen som muligt er det vigtigt, at I lægger tøjet frem i rummet – eksempelvis vanter og hue - så børnene selv kan finde det. På den måde behøver barnet ikke vente på hjælp fra en voksen. Vi hjælper selvfølgelig de børn der har brug for en hjælpende hånd.


Legetøj:
Vi har fast legetøjsdag den sidste fredag i hver måned. På denne dag må børnene medbringe et stykke legetøj i børnehaven. Børnene må dog ikke medbringe nintendo, ipad, tablets og helst ikke legetøj med lyd. De øvrige dage må børnene ikke medbringe legetøj. Nye børn skal selvfølgelig have mulighed for at have en kendt og tryg ting med i starten, desuden kan der også være små perioder, hvor et barn har brug for en tryg ting hjemme fra pga. forskellige omstændigheder. Opstår behovet tager I en snak med stuen og sammen laver I en aftale.
Vi har valgt denne fremgangsmåde, da vi har oplevet, at nogle børn bliver ”købt” af kammeraterne, og valgt til ud fra det legetøj han/hun havde med den dag. Vi oplever også, at det kan være svært for børnene at dele deres eget legetøj med andre og at andre børn er/kan være hårde ved andres ting, og der opstår let konflikter i disse situationer.

Slik:
Børnene må ikke medbringe slik, tyggegummi mm. i hverdagen.

Ferier og fridage:
Vi forventer at jeres barn holder 5 ugers ferie om året. Forældrebetalingen er planlagt herefter.
Når dit barn har fri, vil vi gerne vide det. Vi vil også meget gerne vide det hvis I har planlagt ferie og/eller fridage på forhånd.
For at bruge personaleressourcerne bedst muligt har vi brug for at vide, hvordan jeres børns fremmøde er – specielt i skoleferierne, da vi af erfaring ved at mange børn holder fri i sådanne perioder. Feriesedler til de forskellige ferier lægges på intra, og vi har brug for at I besvarer feriesedlerne. Der er en tilmeldingsfrist, som skal overholdes. 


Forældresamtaler:
Vi tilbyder og forventer at afholde forældresamtale til hvert barn når barnet har gået i børnehaven ca. tre måneder og en ”skolesamtale” i efteråret før skolestart.
Hvis I har behov for ekstra samtale, beder vi jer kontakte personalet som gerne står til rådighed. Hvis vi oplever at have brug for en samtale, så tager vi løbende kontakt til jer.
Den daglige kontakt ser vi som det vigtigste. Forældre og personale udveksler informationer som har betydning for barnets trivsel og udvikling i hverdagen . Vi ser den daglige kontakt som en måde at etablere et åbent, tillidsfuldt og positivt samarbejde.


Ændringer vedrørende jeres barn:
Hvis I får nyt telefonnummer, adresse mm. vil vi gerne at I giver os besked, da det er vigtigt at vi kender jeres telefonnummer, hvis vi har behov for at få kontakt til jer. Vi beder jer også om at rette oplysningerne på intra. 

Sygdom:
Når et barn er syg, må det ikke komme i institutionen. Hvis jeres barn bliver dårligt i løbet af dagen, kontakter vi jer, så I kan hente barnet.
Medicin gives kun i institutionen hvis det er nødvendigt og kun med grundig skriftlig instruks fra lægen. Embedslægen og kommunelægen har tidligere givet henstilling til lægehusene om at behandlingen så vidt muligt planlægges, så der ikke gives medicin i institutionerne.
Børnene modtages igen når de ikke længere smitter og er klar til at følge en almindelig børnehavedag. Det betyder, at de kan have udbytte af samværet med de andre børn og voksne.
Med hensyn til smitsomme sygdomme følger vi vejledningen fra Sundhedsstyrelsen.
Kræver jeres barn særlige hensyn, så tal med personalet om det. Og i de situationer hvor man har indgået aftaler om medicingivning i børnehaven er det forældrenes ansvar at udlevere medicinen til personalet, helst i original emballage, og at udløbsdatoer overholdes samt sørge for genopfyldning så børnehaven ikke løber tør for den pågældende medicin. Før personalet må påbegynde medicingivningen, skal egen læge udfylde et skema som I kan få udleveret på kontoret i børnehaven eller printe ud her.
Hvis I ønsker at læse Sundhedsstyrelsens retningslinjer, kan I se dem her


Kostpolitik:
Vi mener der skal være forskel på hverdag og fest, så til daglig spiser vi sundt i ”Den grønne Giraf”. Børnenes madpakker må ikke indeholde kiks, slikprodukter, kager eller yoghurt.
Vi serverer det børnene skal have at drikke.
Børnehavens kostpolitik kan ses under overskriften "Om børnehaven".


Fødselsdage:
Vi holder fødselsdag for barnet på dagen eller på den dag I vælger/ønsker. Dette forgår på barnets stue og kun med de børn som er i barnets gruppe. Hvis barnet har en bror/søster på en anden stue, så inviteres bror/søster også med, hvis barnet ønsker det.
Barnet hjælper med at hejse flaget på legepladsen. Vi fester, hygger og synger fødselsdagssang for barnet.
Har I lyst til at medbringe noget den dag barnet holder fødselsdag er I velkomne til det, men det skal holde sig inden for børnehavens kostpolitik. Forslag kan fx. være frugtspyd eller grovboller. Af hensyn til planlægningen af de pædagogiske aktiviteter vil vi gerne, at I aftaler med personalet på stuen, hvilken dag I ønsker at fejre fødselsdag. I er også velkomne til at deltage i fejringen af jeres barn i børnehaven.
Her er en liste over nogle sunde forslag.


Sidst opdateret 14. august 2018