Margrethelund 4, 9330 Dronninglund, Tlf.: 99454801 
 
  Kostpolitik
 

Kost, motion og trivsel

 

Vi ved, at en motorisk aktiv børnehavedag kombineret med sund kost i rette mængder, stabiliserer børnenes blodsukker. Derved kan børn lettere selv fornemme, hvad kroppen har brug for og derfor har de lettere ved at vælge det rigtige.

 

Vores fokus er, at børn skal være i trivsel og det gøres bedst, hvis de spiser sundt og får tilstrækkelig motion. Dette sikrer vi med en hverdag med et minimum af sukker med sund varieret kost og masser af gode aktiviteter.

 

Dette gør vi i fællesskab med fokus på følgende:

 

  • Madpakken er hovedmåltidet for børnehavedagen. Den skal derfor ikke indeholde slik, kager, kiks, yoghurt og lignende.
  • I børnehaven serverer vi sund mad til formiddag og eftermiddag som f.eks. grøntsager, frugt, groft knækbrød/brød.
  • Til måltider og i løbet af dagen tilbydes vand. For at sikre væskebalancen på de ekstravarme sommerdage kan børnehaven vælge at servere tyndt saftevand, da det kan motivere til at drikke lidt ekstra.
  • Fødselsdage skal fejres. Dette mener vi kan gøres inden for rammerne af den sunde kostpolitik. Dvs. ingen slik, kager og lignende. Derfor kan barnet medbringe noget sundt at dele rundt. F.eks. pølsehorn, fødselsdagsboller, grøntsags- eller frugtspyd.
  • Børnehaven kan fejre særlige begivenheder såsom jul, fastelavn, påske og temauger med lidt sødt.

 

Madpakken er som udgangspunkt forældrenes ansvar. Hvis et barn er småt spisende eller har svært ved at vælge, guider de voksne barnet. Hvis vi oplever en madpakke, som ikke er sund, tager vi kontakt til de pågældende forældre. Ligesom vi altid er klar til en snak, hvis I er i tvivl.


Sidst opdateret 14. august 2018